inflammation of theology

Thursday, 3 September 2009

Michael Jackster

this entry is dedicated to Jaxter(1988-present)...uh, and Jacko(1958-2009)

"MJ dibunuh kerana beliau memeluk Islam.Jika Raja memeluk Islam...nescaya rakyatnya akan ikut.maybe the same apply for King of Pop.Jadi, sebelum dia buat pengisytiharan, dia mesti dubunuh!!"

Pernah dgr tak kenyataan lebih kurang mcm ni?
tahun lepas, mungkin kita pernah dgr berita pengIslaman MJ tp ianya tak berapa byk masuk berita mungkin kerana ianya khabar angin semata.
The Sun [link]
Michael Jackson Confirms Conversion to Islam [link]
banyak lg dlm Google.

Dikatakan Daud Wharnsby dan Philip Bubal menghampiri MJ ketika dia menghadapi tindakan undang2 menyebabkan ketahanan dirinya goyah.

"saya berasa, Michael perlu menjadi seorang Muslim, kerana ianya merupakan perlindungan yg sempurna dari segala masalah yg dihadapinya" kata Jermaine Jackson.
apabila ditanya adakah MJ berminat dgn Islam...
"Saya berikannya byk buku sekembali dari Mekah, and he reads alot. Dia juga byk bertanya tentang Islam"
[youtube]

Dikatakan juga keluarga Jackson ada berjumpa dgn imam bg menguruskan jenazahnya. Imam Siraj (Amir of the Muslim Alliance in North America and one of the most prominent imams in the United States) juga berharap utk menghadiri solat jenazah itu.

terlalu byk berita dlm internet. apa pun, perihal keImanan adalah perkara peribadi hamba dan Tuhannya.

utk jadi pemberita yg adil, saya sertakan:

Evident that Oppose :
petikan akhbar tadi:
Brit singer Yousef Islam, 60 - who was called Cat Stevens until he famously converted - turned up to help Jacko celebrate.
It was his pals David Wharnsby - a Canadian songwriter - and producer Phillip Bubal who counselled Jacko.
tp menurut Daud Wharnsby:
I never had the honour or pleasure of meeting Micheal Jackson personally, nor did we ever correspond on matters of our professions, personal lives or faiths.
[link]

silalah baca sendiri di sini [link]
berikut e-mail yang saya terima:

Konspirasi Kematian Michael Jackson

Michael Jackson (MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi.

Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca tentang konspirasi pembunuhan Michael Jackson.

Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.

"Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu".

Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahululagi. Dituduh berasmara dengan kanak-kanak, ditambah dengan pandangan-pandangan negatif daripada media Amerika Syarikat, membuatkan MJ berada di tahap tertekan. Semua ini dilakukan agar peminat-peminat MJ melihatnya sebagai satu ikon yang gagal seterusnya membuatkan influence MJ berkurangan.

Melarikan diri daripada tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di England, MJ berkawan rapat dengan Yusof Islam, Dari Yusof Islam, MJ belajar serba sedikit tentang Islam. Malah semasa di England , MJ telah berkawan rapat dengan seorang pencipta lagu, Zain Bhika yang telah menciptakan lagu "Give Thanks To Allah" khas untuk dinyanyikan oleh MJ bila-bila masa dia bersedia..

Semasa kes asmaranya dengan kanak-kanak dijalankan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain . Di sana dia menjadi tetamu khas kepada anak Sultan Bahrain . Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al-Quran dan macam-macam lagi selama 3 tahun..

Akhirnya pada November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kawan karibnya. Pada December 2008, MJ telah pun pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.

Untuk konsert terakhirnya, MJ mempunyai agenda yang
tersendiri. Dia memaklumkan yang ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat untuk mengumumkan yang dia adalah seorang Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks to Allah pada konsertnya tersebut bersama Yusof Islam. Sebab itulah MJ memilih London sebagai tempat konsert terakhirnya bukannya di USA kerana takutkan pihak berkuasa USA .

Pada 12.30 25 June, MJ memeluk managernya dan mengucapkan selamat malam. MJ berkata " Selepas berlatih selama 2 bulan akhirnya saya dah bersedia untuk konsert ini".. Selepas melambaikan tangan dan mengucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira-kira jam 2.26 pagi, MJ didapat telah meninggal dunia..

Semasa 911 dihubungi, banyak soalan yang ditanya seolah-olah mereka tak tahu siapa itu MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yang :placecuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hanya boleh diperolehi selepas 2 bulan sedangkan teknologi sekarang dah bertambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mengupah private doktor untuk membuat autopsy kepada MJ. Keputusannya dikeluarkan hanya selepas 4 hari. Ternyata MJ mati kerana terlalu banyak dos anaethestic, satu ubat yang mampu membuatkan jantung berhenti berdenyuti jika diambil secara berlebihan.

Satu keputusan yang tidak diwar-warkan di media ialah perut MJ tidak mempunyai langsung ubat ini. Tapi darahnya dipenuhi dengan ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dengan kesan suntikan seolah-olah ada orang secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dalam badan MJ.

Dalam CNN semasa diinterview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama telah mengeluarkan satu kenyataan yang agak pelik. "Saya suka MJ.... Saya membesar mendengar lagunya. Ia satu kehilangan yang besar tapi saya jamin tiada konspirasi dalam kematiannya" .

Pelikkan kenapa seorang Presiden beria-beria cakap tiada konspirasi dalam kematian MJ sebelum keputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan? Kalau betullah MJ nak bunuh diri, buat apa dia beria-beria nak berlatih selama 2 bulan untuk konsert dia nie? Tak gitu?

Keluarga MJ inginkan MJ dikebumikan secara Islam. Tapi CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian secara Islam dilakukan secara awan (dalam TV). Ugutannya ialah Katherine, mak MJ tidak akan mendapat hak penjagaan anak-anak MJ sebaliknya Debbie Rowe yang akan dapat.

Akhirnya mereka bersetuju untuk MJ dikebumikan secara Islam di Neverland. Tapi dengan syarat satu pengebumian olok-olok secara Kristian mesti diadakan. Itulah yang anda semua tengok di Tv. Sebab itulah keranda MJ ditutup dan tak dibukak. Sebab mayatnya tak pernah ada dalam tue. Ini semua dilakukan semata-mata nak bagitau dunia yang kononnya MJ bukan seorang Islam.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain

5 comments:

Fakhri Bey said...

I'm with you bro. I'd like to think that he's a muslim too.

Semoga Allah menempatkan arwah jacko bersama orang2 mu'min di alam barzakh & di padang mahsyar kelak. Ameen

Jackster® said...

adeih siot je adam haha

Ami Farhani MNA said...

saya pun suka percaya yg MJ itu Muslim

berharap agar kebenaran dapat diketahui kelak

p/s:gambar atas tu macam MJ masa muda pula=p

Jackster® said...

I can sing & dance too u know haha

adam o adam, nnt aku pekene ko balek hehe

Adam said...

Fakhri-Ameen.Sorry ek sbb buat entry cincai2.

Jgn marah jack.Kau la yg dorong aku berblog...mesti ada penghargaan kan?!
-powered by Jackster-

Tq ami.Wanita pertama bg komen kt sini.~applause~